Programok

Aktuális programok

CSERKÉSZ TÁBORKERESZT-ÁLLÍTÓ VERSENY

2021. Nyári cserkésztáborok

A játékban részt vehet: minden MCSSZF csapat

Feladat: Allítsatok egy különleges, impozáns keresztet, mely meghatározó része a táborotoknak. Használhattok bármilyen technikát (ácsolás, kötözés…stb.) vagy díszítést (faragás, égetés…stb.) Díszíthetitek a kereszt környezetét… a megvalósítást rátok bízzuk!

A fotók beküldésének határideje: 2021. augusztus 31.

Így vehettek részt a játékon: Küldjetek képet a felállított keresztről, esetleg a készítés, állítás munkafázisairól is. A képek között legyen olyan, amin a csapatból egyenruhás cserkészek láthatóak!

A képeket ide kell beküldeni: legyresen.szerk@gmail.com
Az email-ben írjátok meg:
CSAPATSZÁMOT – CSAPATNEVET – TÁBORHELYET – ahol a fotó készült.

Úgy gondoljuk azonban, hogy a verseny célja és küldetése legyen a motiváció minden cserkész és csapat számára, ne pedig a nyeremény!
Ezért a nyereményeket a sorsolást követően hozzuk nyilvánosságra.


SZENT GYÖRGY NAP

cserkész lovagi próba

vidáman, meggondoltan, cserkésziesen, kreatívan, ötletesen, BIZTONSÁGOSAN

.

.

A játék időtartama: 2021. április 12 – 24. 23:59

A játék helyszíne: lakóhely szerint, online tér

A játék menete:
A játékban bármilyen korosztályú cserkész részt vehet, ha a korosztályának kiírt feladatotokat teljesíti és határidőre visszaküldi.

A játék 3 próbából áll, a játékon való részvételhez mindhárom próbát teljesíteni kell!
A próbák sorrendje tetszőlegesen választható.
Minden résztvevő, aki mindhárom próbát kiállja, oklevelet kap. Ezen felül több nyereményt is kisorsolunk, cserkész korosztályonként. A nyereményeket a poszt alján találjátok.

1. PRÓBA

A lakóhelyeden vagy a környéken keress bármit, ami Szent György nevét viseli. Ez lehet szobor, egy városjelző tábla (pl. Dunaszentgyörgy), egy templomi oltárkép, földrajzi hely (pl. Szent György-hegy a Balatonfelvidéken, vagy forrás, barlang, utcanév tábla…stb.). Lehet intézmény neve (Szent György Általános Iskola), templom, Plébánia neve, étterem neve… stb.

Ha végképp semmi nincs a környékeden, nos akkor jöjjön a cserkész leleményesség, egy fotó rólad, egyenruhában, és valami szentgyörgyös… – értékelni fogjuk a próbálkozást és a frappáns ötleteket, megoldásokat.

A feladat, hogy küldj egy fotót amin rajta vagy te cserkészegyenruhában, és látszik Szent György is – szoborként, feliratként.
Az email-ben legyen benne a NEVED, CSAPATSZÁMOD, HELYSZÍN, és az AMIT A KÉPEN LÁTUNK.
Pl: Vitay Georgina – 1943. sz. Torma Gedeon Cserkészcsapat – Árkod, Horn Mici tér – Szent György dombormű a Matula Leányiskola falán

Ide várjuk az első próba feladatait: legyresen.szerk@gmail.com
Tágy: 1. próba – Szent György cserkész lovagi próba

Tudjuk, hogy most lehet, hogy nem tudtok bemenni egy templomba oltárképet vagy szobrot, festményt fotózni. Akkor készítsd el a fotót a templomról kívülről, amin te is rajta vagy, és keress a neten egy képet a templom belsejéről

.

2. PRÓBA

Töltsd ki a korosztályodnak megfelelő Szent György kvízt!

Mindenkinek:
– Minden kvíz 15+1 kérdésből áll.
– A játékban csak a hibátlanul kitöltött kvízt visszaküldők vesznek részt, viszont a kvízt többször is kitöltheted. A kitöltés végén megmutatjuk a hibás válaszod, így vissza tudod keresni a szöveg alapján, hogy mit rontottál. Ezután ismét kitöltheted a kvízt és visszaküldheted. A kitöltés után látod a pontszámaid. Ha hibátlan, nem szükséges újból beküldened.
Kiscserkészek! Akár 3-4-szer is lehet próbálkozni! Legyetek kitartóak, mint Szent György! Ő sem adta fel soha.

Kiscserkészek, kcs. jelöltek, mini cserkészek

– A kvízhez szükséges mesét letölthetik innen: https://legyresen.com/szent-gyorgy/
– A kvízt ezen az oldalon lehet kitölteni: https://forms.gle/4nCnSsRoEm9QgSMX9

.

Cserkészek, Cserkész jelöltek/újoncok, Kószák, Vándorok, Felnőttcserkészek

– A kitöltéshez szükséges információk az oldalon található Szent György életéről szóló cikkből ismerhetők meg, melyet itt tudtok elolvasni: https://legyresen.com/2021/04/10/szent-gyorgy-napja-aprilis-24/
– A nektek szóló kvízt itt találjátok: https://forms.gle/kMADNk3cdJJ8SZGs8

.

.

3. PRÓBA

Készíts egy kézműves alkotást, ami Szent Györgyhöz köthető. Segítségül találtok mindenféle anyagot és ötlet itt az oldalon is. Ezeket le tudjátok tölteni, vagy a képek és leírások alapján elkészíteni.
Természetesen egyéni ötleteknek is nagyon örülünk, sőt, akár többet is elkészíthettek.
Ezen a linken találhatóak a Szent Györggyel kapcsolatos anyagok: https://legyresen.com/szent-gyorgy/

Amit kérünk: mindenki az életkorának megfelelő feladatot válasszon. Pl. a felnőtt cserkészek ne a kcs. lány labirintust küldjék majd vissza. 🙂

Ide várjuk a harmadik próba feladatait: legyresen.szerk@gmail.com
Tágy: 3. próba – Szent György kézműves
A levélben legyen benne: Neved, csapatszámod és csatolva a kép, amin te vagy, egyenruhában és a munka, amit elkészítettél.

Ha nagyon aprólékos a munka, akkor küldj róla egy közeli fotót is.

JÁTÉKON KÍVÜL

A feltöltött anyagokból játékon kívül is lehet válogatni. Le lehet tölteni, és meg lehet oldani őket. Akár a kvízt is, csak a névnél jelezzétek, hogy próbán kívül játszotok. Ezzel segítitek a szervezők munkáját.

Azok, akik idetévedtek és nem cserkészek, de éreznek magukban kihívást, és szeretnék megismerni jobban Szent György életét; közösen eltölteni néhány órát együtt, családdal, írjanak, jelezzék, hogy nem cserkészek, és úgy vesznek részt a játékban.

Bármilyen kérdéssel forduljatok hozzánk a legyresen.szerk@gmail.com emailcímen.

Jó munkát!

Nyeremények: