Blog

Légyrésen.com – és ami (akik) mögötte van

Ahogyan azt az oldalunkon is megfogalmaztuk:“Kik vagyunk mi?: cserkészek, magyarok, katolikusok” Úgy gondoltuk, hogy ez a három szó nagyon jól lefedi azokat az embereket – cserkészeket -, akik az oldal tartalmain dolgoznak. Mégis folyamatosan visszaérkeznek hozzánk cserkészek felől olyan kérdések, amelyekből érezzük azt a kíváncsiságot, kérdést, igényt sokatoktól, hogy: valójában kik vannak a légyrésen.com honlap… (tovább…)

Szentmise a táborban – avagy az éremnek két oldala van

Folytatjuk beszélgetésünket dr. Kajtár Edvárd atyával, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának Lelkipászorkodástan tanszékvezetőjével, még mindig a cserkészeten belül maradva, de kicsit nagyobb hangsúlyt helyezve a lelki életre, azon belül pedig kifejezetten a nyári tábori misékre.

Gyertek az Össze-SZÖVŐ-re!

Bemutatjuk nektek, hogy mi az az Össze-SZÖVŐ! Mutatunk képeket az elmúlt évekből, és mutatjuk mire számíthatsz! Bár verseny, de majd meglátjátok, a részvétel tényleg fontosabb! Minden linket megtaláltok a posztban, amire szükségetek lehet: több infóért vagy ha máris jelentkeznétek!

Cserkészösvényen – dr. Kajtár Edvárd atya

Beszélgető társunk Dr. Kajtár Edvárd atya a Pécsi Egyházmegye főtemplomának, a Pécsi Székesegyház volt plébánosa, aki plébánosi munkája mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának Liturgia tárgyát oktatja. Idén Pécsről Budapestre költözött és augusztus 1-től a Lelkipásztorkodástan tanszék vezetője a PPKE HTK-n.Azzal kerestük meg, hogy a cserkész életben megjelenő, liturgiával kapcsolatos kérdéseinkre kapjunk választ.

Nálatok van otthon Betlehem?

„Meg is hívhatjuk a Szent Családot otthonunkba, ahol örömök és gondok vannak, ahol mindennap felébredünk, étkezünk és alszunk szeretteink közelében. A betlehem házi evangélium.”A pápa hangsúlyozta a betlehemkészítés hagyományának fontosságát, elmondta, hogy maga is elment Greccióba, ahol Szent Ferenc felállította az első betlehemet; és kiadta az Admirabile signum kezdetű apostoli levelet, amelyben leírja, mit jelképez ez a… (tovább…)

Szent Márton napra

November 11. – Szent Márton napjaSzent Márton nevéhez sok legenda, néphagyomány kapcsolódik.Sok helyen a Márton-nap ma már csak egy lámpás-libás felvonulás, ahol talán sokan már nem tudják azt sem, hogy miért a liba, miért a lámpás? És valójában ki volt Szent Márton?

Mindenszentek, halottak napja és a halloween

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Nagyon sokaknál megfér együtt ez a három ünnep, de vajon tudjuk-e, hogy melyiknek mi az eredete és tulajdonképpen mit is ünneplünk ekkor?Tudtad, hogy a temetőlátogatásnál és gyertyagyújtásnál többet is tehetsz elhunyt hozzátartozóidért az elkövetkező napokban?Ezeket szeretnénk most megosztani veletek.

Cserkészösvényen – dr. Laurinyecz Mihály, Misi atya

A “Cserkészösvényen” következő részében dr.Laurinyecz Mihály cst., Misi atyával beszélgetünk. Bizonyára sokan ismeritek őt, hiszen aktívan részt vesz a cserkészmunkában már évtizedek óta.Dr. Laurinyecz Mihály atya jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának Erkölcsteológia tanszékének vezetője, erkölcsteológiát oktat, és emellett rengeteg minden mást is csinál.

Carlo Acutis – iránytű Istenhez

Carlo készített hittanosai számára egy útmutatót, amelyben összefoglalja, hogy hogyan lehet az Isten felé vezető utat a leginkább megtalálni, és amely útat ő maga is járta élete 15 évében.A “Töltsd le!” menüben találjátok a lefordított és letölthető füzetet.

Cserkész szemmel a NEK-ről

Egy olyan Eucharisztikus Kongresszusról szóló beszámolót készítettünk nektek, ami mindenképp különlegesnek számít az eddig megjelent interjúk, és beszámolók között.Különleges abban, hogy bár mindegyik résztvevője cserkész, mégis mindegyikük másképp, más szerepben vett részt a NEK-en.

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.