Blog

Carlo Acutis – iránytű Istenhez

Carlo készített hittanosai számára egy útmutatót, amelyben összefoglalja, hogy hogyan lehet az Isten felé vezető utat a leginkább megtalálni, és amely útat ő maga is járta élete 15 évében.A “Töltsd le!” menüben találjátok a lefordított és letölthető füzetet.

Cserkész szemmel a NEK-ről

Egy olyan Eucharisztikus Kongresszusról szóló beszámolót készítettünk nektek, ami mindenképp különlegesnek számít az eddig megjelent interjúk, és beszámolók között.Különleges abban, hogy bár mindegyik résztvevője cserkész, mégis mindegyikük másképp, más szerepben vett részt a NEK-en.

Ferenc pápa a NEK-en

Ferenc pápa beszédében a magyar Lánchíddal vont párhuzamot a társegyházaknak tartott beszédében. Ebből idézünk, ami számunkra, cserkészeknek is irányt mutat.

Robert Sarah bíboros homíliája

Robert Sarah bíboros homíliájának teljes szövege, melyet az Eucharisztikus Kongresszuson a Gazdagréti Szent Angyalok templomában mondott 2021. szeptember 8-án, Kisboldogasszony napján.

Ferenc pápa magyar cserkésznyakkendője

Ti tudtátok? Leleményes magyar cserkészek jóvoltából Ferenc pápának, aki az Eucharisztikus Kongresszus záró miséjére, ünnepségére érkezik, van magyar cserkész nyakkendője. Nem is akárhogy kapta!

Szent István király, Magyarország Fővédőszentje

Barsi Balázs atya gondolatai Augusztus 20-ára. Nyelvünkben a „ház” és a „haza” szó ugyanabból a tőből származik.Napjaink identitászavarral küszködő magyarjainak és talajt vesztett keresztényeinek ezért is közvetít igen-igen aktuális üzenetet Szent István ünnepén a mai Evangélium.

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.