Blog

Gondolatok Nagyböjtre

Robert Sarah bíboros könyvéből idézünk. Értékes gondolatok, melyek további gondolkodásra, elmélkesére sarkallják az olvasót. Érdemes a mostani életünk, mindennapjaink szempontjából is értelmezni, gondolkondi rajta.

Isten éltesse a 100 éves Németh Lajos bá’-t!

100. születésnapja alkalmából a “Sík Sándor Érdemred”-del tüntették ki Lajos bá’-t, azaz becenevén Csövest. Beszámoló az ünneplésről és néhány gondolat egy 100 éves öregcserkésztől. Fogadjátok szeretettel!

Légyrésen.com – és ami (akik) mögötte van

Ahogyan azt az oldalunkon is megfogalmaztuk:“Kik vagyunk mi?: cserkészek, magyarok, katolikusok” Úgy gondoltuk, hogy ez a három szó nagyon jól lefedi azokat az embereket – cserkészeket -, akik az oldal tartalmain dolgoznak. Mégis folyamatosan visszaérkeznek hozzánk cserkészek felől olyan kérdések, amelyekből érezzük azt a kíváncsiságot, kérdést, igényt sokatoktól, hogy: valójában kik vannak a légyrésen.com honlap… (tovább…)

Szentmise a táborban – avagy az éremnek két oldala van

Folytatjuk beszélgetésünket dr. Kajtár Edvárd atyával, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának Lelkipászorkodástan tanszékvezetőjével, még mindig a cserkészeten belül maradva, de kicsit nagyobb hangsúlyt helyezve a lelki életre, azon belül pedig kifejezetten a nyári tábori misékre.

Gyertek az Össze-SZÖVŐ-re!

Bemutatjuk nektek, hogy mi az az Össze-SZÖVŐ! Mutatunk képeket az elmúlt évekből, és mutatjuk mire számíthatsz! Bár verseny, de majd meglátjátok, a részvétel tényleg fontosabb! Minden linket megtaláltok a posztban, amire szükségetek lehet: több infóért vagy ha máris jelentkeznétek!

Cserkészösvényen – dr. Kajtár Edvárd atya

Beszélgető társunk Dr. Kajtár Edvárd atya a Pécsi Egyházmegye főtemplomának, a Pécsi Székesegyház volt plébánosa, aki plébánosi munkája mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának Liturgia tárgyát oktatja. Idén Pécsről Budapestre költözött és augusztus 1-től a Lelkipásztorkodástan tanszék vezetője a PPKE HTK-n.Azzal kerestük meg, hogy a cserkész életben megjelenő, liturgiával kapcsolatos kérdéseinkre kapjunk választ.

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.