Nálatok van otthon Betlehem?

„Meg is hívhatjuk a Szent Családot otthonunkba, ahol örömök és gondok vannak, ahol mindennap felébredünk, étkezünk és alszunk szeretteink közelében. A betlehem házi evangélium.”
A pápa hangsúlyozta a betlehemkészítés hagyományának fontosságát, elmondta, hogy maga is elment Greccióba, ahol Szent Ferenc felállította az első betlehemet; és kiadta az Admirabile signum kezdetű apostoli levelet, amelyben leírja, mit jelképez ez a hagyomány. Ferenc pápa arra is rámutatott, hogy a betlehemállítás egyszerű, ám hatékony módja annak, hogy szívünket felkészítsük Jézus születésének ünnepére.

(Magyar Kurír)

Egy őrsi foglalkozáson szóba került, hogy az iskolával lelki napon voltak, ahol az atya, aki a lelki napot tartotta, megkérdezte a diákokat, hogy kik azok, akiknél van otthon karácsonykor betlehem?
A fél csoportból, olyan 15 fő gyerekből csupán 3-4 gyerek jelentkezett, hogy náluk van. A többeiknél nem volt, nem szokás, nem csinálnak.

Ferenc pápa is arra buzdít bennünket, hogy készítsünk betlehemet, legyen otthon karácsonykor, mert a betlehem házi evangélium.

Mi is készíthetünk egészen egyszerű anyagokból, őrsi foglalkozáson is, amit a gyerekek hazavisznek, de még jobb, ha a családok otthon, együtt készítenek el egy közös betlehemet. Egy betlehemet, amibe Szenteste bekerülnek a szobrocskák, a Szent Család, a pásztorok, állatok, angyalok, a három királyok…

Ezért szeretnénk, ha megmutatnátok, nálatok van otthon betlehem?

Küldjetek képet nekünk, és mi megosztjuk egy albumban a facebook oldalon. Hiszen tudjuk, a vezetés példa. Járjunk elől ebben, és ne hagyjuk, hogy ez a fontos és szép hagyomány, ez az evangelizáció kihaljon a családokból.

A képeket küldhetitek ide:
email cím: legyresen.szerk@gmail.com
facebook oldalunkon keresztül: https://www.facebook.com/legyresen.cserkesz
és ugyanitt messengeren.
Természetesen lehet anonim módon is küldeni, vagyis nem írjuk ki, hogy ki küldte a képet, csak a képet tesszük fel az albumba.

Nincs rossz betlehem, csak az, ami nincs!