Újból elismerték az elszakított részeken működő magyar cserkészek munkáját!

Az elszakított területeken működő magyar cserkészszövetség munkáját ismerte el ismét a Magyar Állam.
A miniszterelnök úr Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal jutalmazta a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség-et az elmúlt 30 évben végzett munkájáért.

„Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és táncolunk”.
Kallós Zoltán

Idén a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség is részesült a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjban!

A díj a külhoni magyar közösségek érdekében kiemelkedő tevékenységet végző magyarországi és külföldi személyeknek és szervezeteknek adható. Évente legfeljebb tíz díjat adományoznak. A díjak átadására minden évben augusztus 20-a alkalmával kerül sor.
A Külhoni Magyarságért Díj elnevezése egy 2018-as javaslat után  Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjra módosult.

Augusztus 19-én, csütrtökön, az állami ünnep alkalmából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a budapesti Karmelita kolostorban adta át a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat.

Beszédében elmondta, hogy mindenkinek ott kell országépítőnek lennie, ahová a gondviselés állította, legyen az a Vajdaság, Kárpátalja, a Felvidék vagy bármelyik része a világnak.

Hangsúlyozta, hogy,minden nemzetnek joga és kötelessége a megmaradás szolgálata. Minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, bármelyik eltűnik a történelemből, az emberiség szegényebb lesz, ezért is „kötelességünk megőrizni a magyarságunkat, mert ezt az értékgazdagságunkat csak mi adhatjuk” az egyetemes emberiségnek.

A képen balról: Popovics Pál a KáMCSSZ elnöke, Potápi Árpád államtitkár, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

A képen balról: Farkas György segédtiszt; Kenéz Éva irodavezető, cserkésztiszt; Popovics Pál a KáMCSSZ elnöke; Lengyel Annamária alelnök; Ilosvay Attila vezetőtiszt

A képen balról: Farkas György segédtiszt; Ilosvay Attila vezetőtiszt; Kenéz Éva irodavezető, cserkésztiszt; Potápi Árpád államtitkár; Lengyel Annamária cserkésztiszt, alelnök; Popovics Pál a KáMCSSZ elnöke; Brezovics László a KMKSZ elnöke; Bujdosó János a Nemzetpolitikai Államtitkárság kárpátaljai referense

Ez a fotó a díjátadó után a Karmelita kolostor könytárában készült, amit Urbanics Gábor, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr munkatásrsa mutatott meg a cserkész vendégeinek.

A képen balról: Kenéz Éva irodavezető; Popovics Pál a KáMCSSZ elnöke; Dr. Virág András cserkésztiszt, csapatparancsnok; Farkas György segédtiszt; Ilosvay Attila vezetőtiszt; Lengyel Annamária alelnök, cserkésztiszt

Szívből Gratulálunk a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetségnek, a Jóisten kísérje tovább áldásos munkájukat!
Jó munkát!